japanpelcek.forum2u.org
A Japanpelcek japán nyelvlecke blog fórumja tanulni vágyóknak!

Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Aktuális szavazás: 7. Tudsz angolul?

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Szavazások
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
zone
Site Admin

HozzászólásElküldve: Szomb. Aug. 16, 2008 3:56 pm    Hozzászólás témája: Aktuális szavazás: 7. Tudsz angolul? Hozzászólás az előzmény idézésével

Azért tettem fel ezt a kérdést, mert látszólag nagyon nehéz belevágni a japán nyelv tanulásába manapság, ha valaki nem beszéli ezt a világnyelvet. A legtöbb neten megtalálható weboldalt angolul írják, és ez nem csak az angol anyanyelvűekre igaz. Angolul egy elég terjedelmes szótár is rendelkezésre áll, szóval tiszta főnyeremény, ha valaki tud angolul.

Várom a véleményeket! (Arról is, kell-e angoltudás ha japánul akarsz tanulni!)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
-=RelakS=-

HozzászólásElküldve: Szomb. Aug. 16, 2008 5:51 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

eldadogok :] A munkámban legalábbis tudom használni külföldiekkel szemben
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
foodlfg

HozzászólásElküldve: Szomb. Aug. 16, 2008 7:20 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szoktam amerikai sorozatokat nézni angol felirattal és ott a nyelvtan 80% biztosan megértem, tudom, hogy mi miért van úgy, de pl szavakat gyakran kell kinézegetnem a szótárból, mert keveset ismerek. Viszont hallás alapján egy átlag amerikai film max 40%-át értem meg. Persze ha olyan szavakat használnak, amiket ismerek és rendesen ki is ejtik, akkor ez a százalék nagyban növekszik.
Egyébként középfokú nyelvvizsgám van.

Én még olyan szinten vagyok japánból, hogy bőven elég a magyar tananyag is, de aki már jobban áll, annak valószínűleg ez már kevés.
Mondjuk, én is használtam már angol oldalakat és akkor bizony jól jött, hogy értem, de nem ez a jellemző.

ja meg ami még eszembe jutott, hogy habár a japán és az angol elég távol áll egymástól, de az angol nyelv tanulásából leszűrt tapasztalatok sokat segítenek. Pl könnyebben tudom elemezni a mondatokat, rugalmasabban tudok gondolkodni a nyelvtani szabályokról.
Vissza az elejére
Levente
Vendég

HozzászólásElküldve: Szomb. Aug. 16, 2008 7:57 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Milyen irodalom érhető el magyar nyelven?
A Maszanori nyelvkönyv (Nyelvkönyv alatt olyan könyvre gondolok, amiben van nyelvtan, szavak, magyarázat, feladatok, és mindez olvasmányosan feldolgozva)
Aztán van még a Hadamitzky-Kazár könyv (amennyire emklékszem nyelvtan van benne, aztán meg a kanji gyűjtemény)
A Darumás nyelvtani összefoglaló (jó könyv, de csak úgy olvasni nem fogom, csak a nyelvtannal foglalkozik)

Ezekből az első elektronikus formában (kicsit hiányosan) elérhető, a második sehogy (ha mégis, akkor kell Smile)

Angol nyelven sok modern, olvasmányos könyv van, pl. a Genki szerintem tök jó Smile

Az interneten rengeteg angol doku van a témában, de ez nyilván nemcsak a japán nyelvtanulás esetében van így, kb. mindenre igaz.

Én már megszoktam a dolgot, mivel IT témakörben kb. ua. a helyzet.
Vissza az elejére
foodlfg

HozzászólásElküldve: Szomb. Aug. 16, 2008 8:05 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

^ A Masanori könyv nekünk megvan teljesben. Vagy erre értetted, hogy hiányos (elképzelhető, nem olvastam végig) ?
http://snyikastjy.zxq.net/

(egyébként majd át fogom tömöríteni, hogy külön-külön is ki lehessen tömöríteni)
Vissza az elejére
Ikari Gendou

HozzászólásElküldve: Csüt. Aug. 21, 2008 8:30 pm    Hozzászólás témája: Re: Aktuális szavazás: 7. Tudsz angolul? Hozzászólás az előzmény idézésével

zone írta:
Várom a véleményeket! (Arról is, kell-e angoltudás ha japánul akarsz tanulni!)

Véleményem szerint szükséges, az oktatóanyagok nagyját ilyen nyelven találhatjuk meg, a könyvek többségét is.
Ha valaki kiutazik Japánba, az angol nyelvtudás mindig ott lesz neki mint egyfajta mentsvár, ha esetleg olyan szituációba kerül. Sőt szerintem sok esetben ha valamit nem tudunk pontosan inkább mondjuk angolul mert félreértések keletkezhetnek a rossz szóhasználatokból. Ezen felül persze jó ha van pár nyelvismeret a háttérben, hiszen tartja a mondás minél több nyelvet ismerünk annál könnyebben fogjuk tanulni a következőt.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Seiwa
Vendég

HozzászólásElküldve: Hétf. Okt. 13, 2008 10:34 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

igen, szükséges, igaz h nagyon jó a blog viszont aki ezt nem találja meg az szinte csak angol nyelvűt talál a neten, emiatt is kell a másik h ez a legkézenfekvőbb nyelv amin lehet kommunikálni esetleg japánokkal. Nekem van egy jó ismerősöm, vele szoktam beszélni, jól kiröhögjük egymást, ő magyarul tanul én japánul, vicces a dolog Very Happy amúgy igen, kell hozzá... (én jól tudok, kéttannyelvűre is járok, szerencsém van)
Vissza az elejére
Ildo95
Vendég

HozzászólásElküldve: Szer. Nov. 26, 2008 9:34 pm    Hozzászólás témája: Igen... Hozzászólás az előzmény idézésével

Szerintem fontos, hogy angolul tudjunk, legalább középfokon, mert pl, ha tucc angolközépfokot, meg egy kis japánt, már talán ki is mehetnél Japánba.Nem csak turisztikailag mondom...Hanem tanulni is akár.
Vissza az elejére
Japan

HozzászólásElküldve: Szer. Ápr. 15, 2009 10:54 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én nem tudok angolul beszélni (nem is szeretem), de szakmai cikkekkel szótár segítségével nagyjából elboldogulok.
Amikor elkezdtem a japánt, nagyon internet sem volt még, így csak könyvekből lehetett tanulni. Az alapítványnál egynyelvű könyvet használtunk (日本語初歩), de ahhoz volt magyarul egy nyelvtan-füzetecske.
Az tény, hogy sok japán nyelvi anyag van angolul, de ezek angol anyanyelvűek számára készültek, egy magyarnak néhol zavaros lehet, illetve sok a felesleges info.
Pl az egyik mongol tankönyvemben rengeteget foglalkoznak a magánhangzó harmóniával, ami egy magyar számára teljesen magától értetődő)

"Ha valaki kiutazik Japánba, az angol nyelvtudás mindig ott lesz neki mint egyfajta mentsvár, ha esetleg olyan szituációba kerül. "

Hááát....
Angolul mindenki tanul, de kevesen tudnak jól...mentsvárnak elég gyenge...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
kage

HozzászólásElküldve: Csüt. Ápr. 23, 2009 11:52 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Japan írta:
"Ha valaki kiutazik Japánba, az angol nyelvtudás mindig ott lesz neki mint egyfajta mentsvár, ha esetleg olyan szituációba kerül. "

Hááát....
Angolul mindenki tanul, de kevesen tudnak jól...mentsvárnak elég gyenge...

ez így van =)))))))
az angol az túlon túl zavaros néhány helyen (mondom én aki németet tanul xD)
elég sok német nyelvű japán blogocska van, japán tananyagokat lehet letölteni németül én pl onnan tanultam meg jópár kanjit *o*
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Szavazások Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.