| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
hetyu
|
Elküldve: Szomb. Nov. 29, 2008 2:59 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Közben siekrűlt rálelnem 1 hasznos oldalra. Fent vannak a tesztek (1-4 kyu) 1991-2007!
ITT - gyors regisztráció után ezt kell keresni:
■1991-2007日本語能力試験過去かこ問題
1991-2007 JLPT download center |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
zone Site Admin
|
Elküldve: Vas. Nov. 30, 2008 4:05 pm Hozzászólás témája: |
|
|
A japánok sose az átlátható és egyszerű weboldalaikról voltak híresek de ez még nekem is túlzás!
Az anyag viszont hasznos lesz úgyhogy megkeresem. Kösz a tippet! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hetyu
|
Elküldve: Vas. Nov. 30, 2008 7:14 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Extra még, hogy fent van PDF formátumban minden szinthez:
-szószedet minden szinthez
-kanji lista példákkal
-a szinthez szükséges nyelvtan
Még jó h előkerült ez az oldal, mert kanjikból én kevesebbre számítottam^^ Sebaj, van még 1 hetem xD |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
foodlfg
|
Elküldve: Szomb. Máj. 23, 2009 1:48 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Régen jártam erre, mostanában nem nagyon van időm a japán nyelvvel foglalkozni, de remélhetőleg nyáron beindul a dolog.
Mindenesetre úgy tűnik, hogy a snyikastjy.zxq.net oldalt valamiért ( ) leszedték (kb még fél hónapja fent volt).
Szerencsére "véletlenül" még megvannak a linkek :
Yamaji Masanori magyar nyelvű nyelvkönyv kb 400 oldal (kicsit már öregecske, de hátha kell valakinek)
http://www.mediafire.com/?71imvf0cpym
http://www.mediafire.com/?djjnnyij1ay
Minna no nihongo I II (nem a legjobb minőség, de ha valaki tud jobbat, akkor írjon. )
http://www.mediafire.com/?b93dz5id9y1 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
zone Site Admin
|
Elküldve: Szomb. Máj. 23, 2009 2:44 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Tényleg rég jártál már erre Kösz a linkeket. Engedély nélkül nem szívesen teszek ki nyelvkönyveket a linkek közé, de azért jó ha itt megvan. Kéne valami végleges megoldást találni erre.
Egyébként: http://ngoilaibennhau.net/jatest/years.php
JLPT tesztek minden szintről 1991-től 2006-ig! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
foodlfg
|
Elküldve: Vas. Máj. 24, 2009 10:13 pm Hozzászólás témája: |
|
|
^Hát igen. Az iskola miatt szüneteltettem a tanulást, így a fórumra sem tudtam sok mindent írni.
Egyébként úgy néz ki, hogy megint megy. Szóval csak valamilyen üzemzavar lehetett a szolgáltatónál..
Pedig direkt megnéztem az admin felületen is és ott sem jelent meg.
Téves riasztás tényállása forog fenn.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Szasdragon Vendég
|
Elküldve: Csüt. Dec. 10, 2009 1:55 am Hozzászólás témája: kana írásának/olvasásának gyakorlása |
|
|
Találtam egy jó honlapot, ahol gyakorolható mindkét kana írásjeleinek a felismerése (Realkana). A gyakorlás szerintem egy végtelenített folyamat, tehát ne várja senki, hogy lesz egyszer egy kiértékelés, (például mennyit hibázott) csinálj annyit amennyi szerinted elég. Beállíthatod, hogy az "abc" melyik részét szeretnéd gyakorolni és mijen írásmód(ok)ban (van néhány nehezen felismerhető készlet is ). Javaslom közben a szótag hangos kiejtését is.
Ha szeretnéd gyakorolni a hiragana írását, (Hiragana symbols) itt szép animált ecsetmozdulatokat láthatsz. Én rácsos füzetben gyakoroltam, és több sorba írtam (igaz golyóstollal) egy-egy szótagjelet (egy jelnek 2X2 mezőt szántam, így az arányok nagyjából szépek lettek).
Ez a blog pedig fergeteges, már majdnem angolul próbáltam japánt tanulni, de szerencsére ráakadtam erre. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
oresama Vendég
|
Elküldve: Kedd. Feb. 02, 2010 10:01 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Helló! Tud valaki egy olyan oldalt ahol le van írva hogy melyik kanji használható önmagában vagy csak valami másik kanjival társítva?Kerestem sokat de az az igazság hogy ilyen jellegű oldalt nem találtam, wikipédián fentvan mind az 1945 de ott nincs leírva hogy önmagában leírva is használható-e. Vagy erre van valami szabály?(bocs ha hülye a kérdés nemrég kezdtem és az az igazság hogy ez a kanji dolog nekem egy kicsit sok(k) ) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|